diumenge, 29 d’abril del 2012

COMARCAL VALL DELS ALCALANS III: VALORACIONS

Dissabte 28 i diumenge 29 d'abril es celebrà el Festival de Bandes de Música Vall dels Alcalans.

Este festival pretén posar en contacte a les bandes que integren la subcomarca de la Valls dels Alcalans, és a dir: Alfarb, Catadau, Llombai Real, Montroi, Montserrat i Torís. Es celebra, rotativament, cada any en  una localitat diferent i en unes dates també diferents. Les bandes realitzen un esforç considerable per quadrar el festival. No és fàcil moure a més de 600 persones i fer-les coincidir en dos dies. Les bandes i els músics realitzen l'esforç per oferir les seus interpretacions a un escàs però efusiu públic. Supose que diumenge l'assistència seria major al participar la banda local...
On està el problema de la falta de públic? Primera qüestió plantejada. (esperem les vostres respostes)

L'espai físic: segona qüestió: com col·loques a vora 70 músics en un espai no dissenyat per a interpretar música? Tots els pobles tenen un camp de futbol, un espai físic per a jugar, (alerta, que no tinc res contra el futbol com a activitat física, només és un exemple) però tots els pobles tenen un auditori en condicions per fer concerts i festivals? els que passàreu per l'escenari crec que teniu la resposta.

Passem a la part músical, vam tindre l'ocasió d'escoltar totes les bandes del dissabte, però la nostra des d'un punt diferent. De fora es notava bastant la diferència de sonoritat entree la fusta i el metall i la percussió. Des de dins, almenys des de la meua posició, la banda va sonar bé, s'escoltava tot i es tocava a gust.

La valoració crítica, no som els meus adequats per fer-la, donada la implicació directa. Per tant, esperem les vostres aportacions, bé siguen anònimes o amb nom i cognom. Animeu-vos.

No vull tancar el tema sense mencionar l'actuació de l'Armonia de Montroi. Una banda que ens va sorprende gratament. Amb un nombre d'integrants sensiblemet inferior a la resta de bandes, realitzà una interpretació molt digna. Ara bé, la mitjana d'edat era considerablement superior.

Bé, com hem dit, esperem les vostres opinions, comentaris, valoracions, nous temes de debat...
Animeu-vos.

Per cert, no tinc fotos ni vídeos, si algú en té que ens els  passe.



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada