divendres, 27 de juliol del 2012

Història d'un Certamen. El Certamen de Cullera pas a pas

La finalitat del següent article és explicar el procés del certamen. Ho farem pe entregues i ja sabeu que esperem la vostra col·laboracions.  Anem a intentar-ho.

Óscar Escamilla
L'any passat anàrem al Certamen d'Aranda i fou una experiència molt bona. Enguany volíem repetir però les "arques" no estàvem molt plenes. L'opció era fer un Certamen més pròxim i la millor opció de les consultades fou el de Cullera pel format que presentava que ja tots coneixeu. Estiguérem pendents de la publicació des de principi d'any  però semblava que no eixia la convocatòria. Fou a final d'abril quan Óscar Escamilla, en un assaig de divendres ens digué que quedaven tres dies per finalitzar el termini d'inscripció.

Dit i fet eixe mateix cap de setmana realitzàrem la inscripció i el divendres buscàrem l'aprovació dels músics, que fou positiva.

El primer entrebanc que sorgí fou l'elecció de l'obra lliure.
Miguel Roig
Lúis Sanjaime
Miguel, havia escollit Star Wars però la banda d'Alacant l'havia escollida també i s'havia inscrit primer. Tenia preferència. Després d'uns dies de recerca l'opció es va reduir a West Side Story però era una versió massa llarga i força complicada: era arriscat. Després d'unes averiguacions, aconseguirem fer una versió reduïda i la dificultat, seria el treball qui la solucionaria. L'obra elegida era West Side Story de Leonard Berstein  amb una transcripció de Luís Sanjaime, Director Honorífic de la Banda de Llombai. Ell mateix, amb la Societat Musical Instructiva Santa Cecília de Cullera, va aconseguir el 1r premi de la Secció Especial A del Certamen Internacional de València de l'any  1986.

Una obra de Secció especial! Quasi res.

Continuarà...

2 comentaris:

  1. Per una increíble i acertada obra, per un esforç comú, per l 'humildat que vos caracteritza a tots, per que creixeu cada vegada més, per un sentiment que tots compartiu (la música), per tot asó i molt més...ENHORABONA AL DIRECTOR I A LA BANDA DE LLOMBAI...........!!!!!!!

    ResponElimina
  2. Moltes gràcies,Laura pel teu comentari.Esperem continuar creixent així, però necessitem el suport i les aportacions vostres.

    ResponElimina