diumenge, 17 de juny del 2012

WEST SIDE STORY

Amics i amigues;
Escolteu una versió de l'obra lliure que portarem al certamen. Es tracta de les Danses Simfòniques de West Side Story: "un obrón". La banda sonora de la coneguda pel·lícula. El compositor és l'estadounidenc  Leonard Berstein. L'obra és un musical, una adaptació de Romeu i Julieta de William Shakespeare.

 

Situat a Nova York, a mitjans de la dècada de 1950, el musical explora la rivalitat entre els Jets i els Sharks, dues bandes adolescents de diferents fons ètnics. Els membres dels Sharks són de Puerto Rico són desafiats pels Jets, fills de treballadors blancs. El jove protagonista, Tony, membre dels Jets, s'enamora de Maria, la germana de Bernardo, el cap dels Sharks. La temàtica fosca, la música sofisticada, les llargues escenes de ball i el focus sobre problemes socials marcaren un punt d'inflexió al teatre musical americà.

Nosaltres interpretarem una transcripció per a banda realitzada pel mestre Luís Sanjaime Meseguer. Ell mateix, amb la Societat Musical Instructiva Santa Cecília de Cullera, va aconseguir el 1r premi de la Secció Especial A del Certamen Internacional de València de l'any  1986 amb l'obra que interpretarem i vos oferim: Wesst Side Story. La gravació que vos oferim és la d'aquell any.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada