dimarts, 26 de juny del 2012

AUDICIÓ FINAL DE CURS

  L'escola i la bandeta preparen l'audició de final de curs

El dissabte 30 de juny l'Escola de Música de llombai tancarà el curs escolar. 

L'acte tindrà lloc a l'auditori de llombai a les 19:30h. Primerament la bandeta farà un passacarrer des de la cultura fins a l'auditori. En l'audició intervindran els alumnes de l'Escola des dels més menuts passant pels conjunts instrumentals, pianos percussió... I acabarà  amb la bandeta. No podeu faltar segur que ens tenen alguna sorpresa preparada.
Mireu unes imatges dels més menuts preparant l'audició:



A continució vos oferim un tast del que escoltarem: la bandeta preparant l'audició.


diumenge, 17 de juny del 2012

WEST SIDE STORY

Amics i amigues;
Escolteu una versió de l'obra lliure que portarem al certamen. Es tracta de les Danses Simfòniques de West Side Story: "un obrón". La banda sonora de la coneguda pel·lícula. El compositor és l'estadounidenc  Leonard Berstein. L'obra és un musical, una adaptació de Romeu i Julieta de William Shakespeare.

 

Situat a Nova York, a mitjans de la dècada de 1950, el musical explora la rivalitat entre els Jets i els Sharks, dues bandes adolescents de diferents fons ètnics. Els membres dels Sharks són de Puerto Rico són desafiats pels Jets, fills de treballadors blancs. El jove protagonista, Tony, membre dels Jets, s'enamora de Maria, la germana de Bernardo, el cap dels Sharks. La temàtica fosca, la música sofisticada, les llargues escenes de ball i el focus sobre problemes socials marcaren un punt d'inflexió al teatre musical americà.

Nosaltres interpretarem una transcripció per a banda realitzada pel mestre Luís Sanjaime Meseguer. Ell mateix, amb la Societat Musical Instructiva Santa Cecília de Cullera, va aconseguir el 1r premi de la Secció Especial A del Certamen Internacional de València de l'any  1986 amb l'obra que interpretarem i vos oferim: Wesst Side Story. La gravació que vos oferim és la d'aquell any.

dimarts, 12 de juny del 2012

Les bandes de música s'ofeguen

Llegiu este interessant article que resumix l'assemblea extraordinària de la Federació de Bandes de Música.

Les bandes de música del País Valencià es van reunir el diumenge 10 de juny en Assemblea Extraordinària per a parlar sobre els impagaments del Consell que les ofega des de 2010. Mentre el conseller de Governació, Serafín Castellano, anuncia que els diners s'abonaran en passar l'estiu, un banc holandés s'ofereix a avançar el 60% del finançament de les societats musicals.


Som  un país de músics. Les 536 societats musicals de la Federació de Societats Musicals de la Comunitat Valenciana (FSMCV) representen més d'un 50% de les bandes de tot l'estat. La música de banda és un dels components més característics de la nostra cultura, present dia rere dia als carrers i als auditoris de les nostres comarques, un element que ha funcionat de manera cohesionadora en molts dels pobles del país.

No obstant això, al govern valencià sembla no importar-li. Així ho demostra l'arraconament econòmic que pateixen les bandes de música, especialment des de l'any 2010. El Consell deu a la FSMCV un total de 6,4 milions d'euros, i així i tot el conseller de Governació va assegurar ahir que des de setembre de 2010 l'executiu valencià aposta "per un impuls i un suport decissiu a l'associacionisme musical i al foment de la cultura musical".

Però la FSMCV i les bandes que la formen no ho entenen així. És per això que ahir es van reunir en Assemblea Extraordinària a la ciutat de València per a tractar la greu situació econòmica que pateixen davant l'impagament, i van convidar a Castellano perquè els donara explicacions. Minuts abans de l'inici de l'assemblea, el conseller va dir que el seu departament ha complit "rigorosament i punt per punt" l'acord que va signar amb la Federació en setembre de 2010. "Es va complir en 2010, en 2011, i ara novament s'està complint en 2012", va assegurar. I també va afegir: "En l'àmbit de les societats musicals i escoles de música mai s'ha realitzat per part del Consell un suport econòmic tan gran com el dels últims anys". Segons han explicat alguns dels membres assitents, l'assemblea d'ahir es va mostrar reticent a les declaracions del conseller, amb piulades a l'entrada d'aquest i parlaments en contra de les seues paraules. 

Malgrat la intenció de Castellano de mostrar un suport ferm a les bandes de música, les xifres demostren el contrari. En els darrers anys, les societats han hagut de sobreviure com han pogut: buscant un major finançament dels governs locals -tasca difícil en la majoria dels casos-, cobrant els concerts, actuant en festes d'altres pobles o augmentant les quotes dels socis o el preu de la matrícula dels alumnes. Algunes han hagut de tancar, i altres es mantenen gràcies a la voluntat dels músics. 

Però no només el Consell deu diners a les bandes. El deute dels ajuntaments amb les societats és d'una mitjana de 8.000 euros, i les subvencions d'entitats privades s'han reduit en gran mesura en els darrers anys de crisi. El president de la FSMCV, Josep Francesc Almeria, va dir fa dues setmanes que "si no paga ningú, el sector no pot anar a bon port. Les entitats depenen en un 70% de les subvencions, el model ha de canviar".


divendres, 8 de juny del 2012

CERTAMEN DE CULLERA

Com sabeu, el dia 21 de juliol la banda participa en el Certamen de Bandes de Música de Cine de Cullera.

Vos oferim un reportatge del Certamen de Cullera de l'any passat.
Mireu-vos-el. Podeu vore part de la desfilada, la plaça on es realitza, l'escenari, les opinions de participans...
Preneu nota. Sobretot del pas de la desfilada.


divendres, 1 de juny del 2012

SABAS. III Certamen de Bandes de Música de Cinema “Ciutat de Cullera”

Vos oferim el pasdoble que interpretàrem en el Certamen: Sabas.
Es tracta d'una obra de Rafael Sanz i Sabin Bikandi. De segur que vos sona per dos motius. Primer: és la música que escoltem en el bando. També és el pasdoble que interpretàrem l'any 2006 en el Certamen Internacional de Bandes de Música de València on obtinguèrem el primer premi. Esperem que en esta ocasió també ens porte sort.